Hidakfórum

 

Kategóriák

EFOP

EFOP-1.3.5-16-2016-00092

EFOP

Közhasznúsági jelentés

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Honvédő Szandra

szandra99@gmail.com

Tel.: 06-88-220-156

06-20-369-0667

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Notice: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

 

Május 10-én délelőtt konferenciát rendeztünk a Hangvillában, „A mi értékeink” címmel. A tanácskozáson a Megye értékeinek jeles képviselői őrzői tartottak előadást. Dr. Simon Attila a Herendi Porcelán történetéről, Csalló Jenő a kisüsti pálinkákról, Kovács Norbert a táncház módszer sikeréről beszélt. Hoffner Tibor a megyei ifjúsági értékőr mozgalmat mutatta be, Dr. Horváth Zsolt pedig a Hungarikum Törvény nyújtotta lehetőségekről beszélt.

A tanácskozáson közel hatvan fő vett részt a megye intézményeinek, civil szervezeteinek képviseletében, emellett érkeztek vendégek az Emberi erőforrások Minisztériumából, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetből.

A délutáni órákban nagyszabású szabadtéri program vette kezdetét. A Hangvilla mellett felállított szabadtéri színpadon 21 néptáncegyüttes lépett fel a megyéből gyermek és felnőtt korosztályt egyaránt képviselve. Az esti órákban a Népművészet Ifjú Mesterei és a Népművészet Mesterei mutatkoztak be. A programot a Kőris Zenekar, Szabó Sándor táncházi oktatása indította, melynek köszönhetően már 13.00-tól megtelt vendéggel a tér. A délutáni műsorokat a salgótarjáni Dűvő Zenekar kísérte.

A színpadot körülvevő téren helyezkedtek el a kézműves értékeket létrehozó és bemutató vendégek akik a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület és az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület tagjaiként vendégeskedtek a rendezvényen. A gasztronómiai értékeket több borászat, pálinkafőzde is képviselte, emellett karcagi birkapörköltet, libazsíros kenyeret, téli szalámit, csabai és gyulai kolbászt, szikvizet kóstolhattak az éhes érdeklődők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes