Hidakfórum

 

Mediawave videók

Hírcsatorna

EFOP

Közhasznúsági jelentés

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Topár Thán Réka

reka.than@gmail.com

Tel.: 06-88-220-156

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Warning: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

Tehetséggondozó Művészeti Tábor Kiscsőszön

 

Újabb sikeres pályázatnak köszönhetően az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskola a Nemzeti Tehetség Program Támogatásával tábort szervezhetett tehetséges diákjai számára.

A március végén megrendezésre kerülő tábor fő témája Dél-Alföld néptáncának, népzenéjének megismerése volt. Hudákné Farkas Sára (a Tamariska Táncműhely vezetője, néptáncpadagógus) és Ónódi Béla (a Magyar Táncművészeti Főiskola Néptánc Szakának adjunktusa) vezetésével a gyermekek képességfejlesztő ritmikai-, tánctechnikai gyakorlatokon vehettek részt, elsajátíthatták a dél-alföldi táncok táncmotívumait.

A talpalávalót Havasréti Pál, Szoklay „Dongó” Balázs valamint Rect Balázs ’húzták’, akik a dél-alföld jellegzetes népi hangszereiről bemutatót is tartottak a tehetségeknek.

A Kiscsőszi Interaktív Falumúzeum tökéletes helyet biztosított arra, hogy a gyermekek megismerkedhessenek őshonos magyar állatokkal, növényekkel és a hagyományos paraszti élet munkáival, eszközeivel és életterével. Nagyon jó hangulatban telt a Kiscsőszi Parasztolimpia, ahol a tehetségek csapatokra bontva versenyezhettek egymással vidám, játékos vetélkedő keretein belül.

                                   

A fiatal táncosok gálaműsor keretein belül mutathatták be szüleiknek, hozzátartozóiknak a tábor alatt megszerzett tudásukat. A műsort Török Sándor, az Élő Forrás AMI igazgatója nyitotta meg. Elmondta, hogy az iskola tizenkét telephelyéről válogatott tehetségcsoport heti rendszerességű tehetséggondozó foglalkozásokon vesz rész 2015 szeptembere óta. A foglalkozásokat Gaschler Beáta és Kovács Norbert „Cimbi” vezetik. Török Sándor köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vesznek a tehetséggondozó program lebonyolításában.

                              

 

 

A műsor folytatásaként megtekinthettük, hogy miként járják a profik, felnőtt táncosok a dél-alföldi táncokat. Hudákné Farkas Sára, Hoffman Anna, Ónódi Béla és Linczenbold Maximilián mutattak példát a növendékeknek táncukkal. A zenekar muzsikálása fokozta tovább a hangulatot, végül a gyermekek mutatták be koreográfiájukat. A gálát a diákok meglepetéssel zárták, minden apró tehetség táncba hívta szüleit, hozzátartozóit.

 

 

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes