Hidakfórum

 

Hírcsatorna

EFOP

Közhasznúsági jelentés

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Topár Thán Réka

reka.than@gmail.com

Tel.: 06-88-220-156

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Warning: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

Bakony-Somló Népművészeti Találkozó

Devecser, 2016. május 14. szombat

 

 

Bakony Virágai Veszprém Megyei Szólótáncverseny

Kézművesek, kistermelők vására

Felnőtt néptáncegyüttesek fesztiválja, népzenei és néptáncos gála, táncház

 

Szervező: Apte Művészeti Egyesület – Néptáncosok Baráti Köre

Társ szervezők: Veszprém Megyei Néptánc Egyesület, Élő Forrás hagyományőrző Egyesület, Devecser Város Önkormányzata

telefon, e-mail, web: +36-20-3786459, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.hidakforum.hu , www.eloforras.eu

 

Támogatók: Devecser Város Önkormányzata, Hunyor 2004 Bt., Tradíció Folk Kft.,

 

Nemzeti Kulturális Alap

 

 

 

Kedves Barátaink, Táncegyüttesek!

 

 

Ezúton szeretettel meghívjuk együtteseteket a Bakony-Somló Népművészeti Találkozóra, melyet idén tizennegyedik alkalommal rendezünk meg. Idén – a tavalyihoz hasonlóan – a megújult város, Devecser ad otthont a rendezvényünknek. A program ismét a Pünkösdhöz kapcsolódik, az időpont Pünkösd szombatja, 2015. május 14.

Célunk egy jó hangulatú találkozó szervezése, melyen a verseny háttérbe szorul. A csoportok látják egymás műsorát, megismerkedhetnek, kikapcsolódhatnak.

A bemutatásra kerülő műsorszámokat három tagú, elismert táncos szakemberekből álló zsűri értékeli. Helyezést nem adunk ki, de a csoportok vezetői véleményt, tanácsokat kapnak.

A Zsűri tagjait a jövőben kérjük fel, figyelembe véve a szakmai érdemeket, országos elismertséget.

 

Délelőtt zajlik a Bakony Virágai Veszprém Megyei Szólótáncverseny, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Ez a program a Művelődési Ház színháztermében lesz. A felnőtt együttesek a szabadtéri színpadon mutatkoznak be. 13.00-tól lehetőséget adunk a színpad bejárására, kipróbálására.

 

Délután 15.00-tól léphetnek színpadra a felnőtt csoportok, egy, vagy két koreográfiával. Az értékelést a bemutatók után tarjuk.

A kora esti órákban színpadi koncerttel, gálával szórakoztatjuk a tánccsoportok tagjait, majd táncházat rendezünk a hangulattól függő időtartamban…

A fellépőknek étkezést biztosítunk.

Előzetes megbeszélés alapján lehetőség van arra, hogy a távolról érkezők a közeli Kiscsőszön aludjanak (15 perces utazás).

A rendezvényen jelen lévő Dűvő zenekar felkérhető a műsorszámok lekísérésére A zenekar számára egyéni egyeztetés alapján így csak a koreográfiák kíséréséért kell fizetni.

 

Kérjük, hogy legkésőbb május 10-ig jelentkezzetek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, a jelentkezési lapok visszaküldésével.

 

Jelentkezési lap! 

 

Kiscsősz, 2016. február 11.

 

 

 

Üdvözlettel, Kovács Norbert Cimbi

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes