Hidakfórum

 

Hírcsatorna

EFOP

EFOP-1.3.5-16-2016-00092

EFOP

Közhasznúsági jelentés

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Honvédő Szandra

szandra99@gmail.com

Tel.: 06-88-220-156

06-20-369-0667

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Notice: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

Mediawave 2016

 

A program időpontja: 2016. április 27-május 1.

A program helyszíne: Komárom, Monostori Erőd

A program szervezője: Mediawave Alapítvány, Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

Érintettek létszáma: 2000 fő

 

 

A magyar filmes világ egyik kiemelkedő eseménye a Mediawave, amely idén ismét Komáromban, a Monostori Erődben került megrendezésre. A rendezvény erőssége, hogy a filmek versenye mellett közel egy héten át zajlanak olyan művészeti programok, melyek az évről-évre összejövő közösséget erősítik, belső kapcsolatrendszerét elmélyítik. A zenei műhelymunkák mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a népművészet is. Idén kifejezetten sok népi gyökerű program volt, melyek jelentős részében az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület is közreműködött. Egyesületünk a tulajdonában lévő sátrakkal, rendezvény eszközökkel is segítette a szervezőket, emellett megszerveztük azt a gárdát is, amely a rendezvény fizikai feladatainak lebonyolításáért felel.

 

 

Nagy feladat és egyben nagy élmény volt számunkra egy különleges esküvő megszervezése. Mihályfy Kinga és Eduardo Bonapartian barátaink házasodtak össze. A két fiatal Argentínában él, mindketten magyar származásúak és kiválóan beszélnek magyarul. Ennél is többet jelent, hogy jelenleg Ők vezetik a Buenos Airesben működő Regős Néptáncegyüttest. A szerelmesek kifejezetten erre az alkalomra jöttek Magyarországra és elmondásuk szerint életre szóló élményekkel gazdagodtak hagyományos magyar lakodalmuk során. Isten éltesse őket!

 

 

 

 

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes