Hidakfórum

 

Mediawave videók

Hírcsatorna

EFOP

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Boros Oszkár

eloforras@iplus.hu

Tel.: 06-88-220-156

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Warning: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

Emlékezetes gálaműsorokkal koronáztuk meg az idei tanévet

 

A program időpontja: 2016. május 12-13.

A program helyszíne: Ostffyasszonyfa, Devecser

A program szervezője: Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, Élő Forrás AMI

Érintettek létszáma: 1000 fő

 

 

Az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskola Pünkösd hétvégére és a megelőző napokra időzítette a néptánccal foglalkozó osztályainak bemutató gálaműsorát. Az intézmény két esztendeje működik, de már most érezhető a közösségszervező és értékátadó munka hatása. 14 telephelyen, közel kétszázötven általános iskolás gyermek tanulja a néphagyomány táncos világát. Az oktatás helyszíne a legtöbb faluban a helyi iskolában, vagy kultúrházban van.

A nagy létszámra és a sok produkcióra való tekintettel két előadást is szervezett az intézmény. A helyszíneket a területi megoszlás is befolyásolta, így május 12-én a vas megyei Ostffyasszonyfán, május 13-án Devecserben tartottunk gálát. Mindkét gálaest közel két órás időtartamú volt és zsúfolásig megtöltötte a művelődési intézmények színháztermeit. A büszke szülők, rokonok minden egyes táncszámot vastapssal köszöntöttek, kitűnő hangulatot teremtve. Az iskola tanterve szerint somogyi és rábaközi táncok szerepeltek a színpadokon, emellett bemutatta gömöri tánckoreográfiáját a kiscsőszi Faluházban dolgozó „tehetség” csoport is. A műsorok élő zenei kísérettel zajlottak, csütörtökön a Fajkusz Banda, pénteken a Dűvő zenekar varázsolta el a közönséget és a lelkes táncosokat.

 

A székhelyen, vagyis Devecserben rendezett gálaműsoron megtisztelő jelenlétével Dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár is lelkesítette a fiatalokat. Köszöntő beszédében kiemelte a hagyományban rejlő értékeket, a jó közösségeket, amelyek a magyarság erősítésén dolgoznak. A műsoron a Klebelsberg Intézményfenntartó devecseri tankerületének igazgatója, Némethné Takács Cecília és a devecseri Járási Hivatal vezetője, Bereczki Nóra is jelen volt. 

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes