Hidakfórum

 

Látópont

Mediawave videók

Hírcsatorna

EFOP

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Boros Oszkár

eloforras@iplus.hu

Tel.: 06-88-220-156

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Warning: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

A Bécsi Táncháztalálkozó vendégei voltunk

 

A program időpontja: 2015. november 7.

A program helyszíne: Bécs, Ausztria

Szervező: Napraforgók Táncegyüttes, Collegium Hungaricum Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület 

Érintettek száma: 250 fő

Az Ausztriában élő magyarság néptáncot kedvelő képviselői évről-évre megrendezik a Bécsi Magyar Táncháztalálkozót, mely idén tizenhetedszer fogadta a helyi magyarságot és az érdeklődő osztrákokat. A rendezvény házigazdája a Napraforgók Táncegyüttes volt, de jelen voltak a Délibáb Néptáncegyüttes tagjai is (ez a két magyar néptánccsoport működik Bécsben). A program már a délutáni órákban kezdetét vette, amikor gyermekjátszóban, táncházban szórakozhattak a gyermekes családok. A kézműves foglalkozások később is folytatódtak a Collegium Hungaricum első emeletén. A kora esti órák a felnőtteké voltak. Muszka György és felesége, Ilonka kalotaszegi táncokkal kezdte meg a tanítást. Őket követte a fiatal erdélyi táncos pár, Tőkés Zsolt és felesége, Edit, akik szászcsávás cigány táncaival fokozták az amúgy is fergeteges hangulatot. Ezt követően egyesületünk tagjai folytatták az oktatást, Kovács Gábor és Tóth Alma tyukodi táncokat, Kovács Norbert és Tóth Alma szásznagyvesszősi táncokat tanítottak.

 

A gálaműsorban a generációkon át való öröklődés értékét megerősítve szülők és gyermekeik mutatkoztak be, így a szászcsávási zenészek, a Tőkés és a Kovács Család tagjai is bizonyították, hogy az „alma nem esett messze a fájától”.  A gálát a Napraforgók fergeteges csávási tánca, majd egy nagy közös finálé zárta. A Szászcsávási zenekar mellett Németh Dénes és zenekara, valamint a Dűvő zenekar húzta a talp alá valót.

 

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes