Hidakfórum

 

Látópont

Mediawave videók

Hírcsatorna

EFOP

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Boros Oszkár

eloforras@iplus.hu

Tel.: 06-88-220-156

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Warning: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

Projektzáró esemény Devecserben

A program időpontja: 2015. október 30.

A program helyszíne: Devecser

Szervező: Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület 

Érintettek száma: 200 fő

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület 2015. október 30-án 17 órától tartotta a TÁMOP 3.1.4.C-14-2015-0067 azonosítószámmal jelölt „Ember és környezet a néphagyományban” című pályázatának projektzáró rendezvényét a Devecseri Művelődési Ház és Könyvtárban.

 

 Az eseményt a Sátoraljaújhelyről érkezett Garagulya Gólyalábas társulat nyitotta fergeteges hangulatú vásári komédiázásával. A zárt helyiségben zajló programokat Kovács Norbert, az egyesület elnöke nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, milyen fontosak a kistérség életében azok a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett projektek, amelyek egyikén (TÁMOP 3.1.4.C/14) az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület is nyertes pályázatot tudhatott magáénak. Kiemelte, hogy a partneriskolák diákjainak mindennapi életében sokszor az efféle konstrukciók keretében realizálódó programok jelentik a néphagyománnyal – tágabb értelemben a kultúrával – való találkozás egyetlen lehetőségét. A táborokban, szakkörökön, kirándulásokon részt vett diákok nagy része ugyanis hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, kilátásaikat a korlátozott anyagi lehetőségek erősen behatárolják. A megnyitóbeszédet a Zagyva Banda kíséretében fellépő táncosok műsora követte: Török Sándor, Kovács Norbert, Linczenbold Maximilián, Honvédő Szanda és Szabó Rubinka Anna kalotaszegi és mezőségi táncokat adott elő. Mindez azonban nem maradt meg színpadi keretek között, hiszen a fellépést táncház követte, amelynek során a legkisebbek is kipróbálhatták magukat. A projektzáró rendezvény fontos részének tekinthető a kézművesek bemutatója: aki érzett magában elég bátorságot, az bepillanthatott a vesszőfonás, a rongybaba- és népi ékszerkészítés tudományába. Az asztalon pedig finom sütemények várták vendégeinket.

 

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes