Hidakfórum

 

 


Warning: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

Újra Minden Magyarok Tánca az Országos Táncháztalálkozón

Kedves külföldön élő magyar Néptáncosok, Népzenészek!

A Táncház Egyesület és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület együttműködésében immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Minden Magyarok Tánca című színpadi táncbemutató az Országos Táncháztalálkozón.

A program az előző esztendőkben nagy sikert aratott. A résztvevők nem csak az országot körülvevő magyarlakta területekről érkeztek, megtiszteltek minket németországi, kanadai, amerikai, hollandiai, de Japánból, Finnországból érkezett táncosok is.

A műsort szeretnénk az idei rendezvényen is megtartani. A külhoni – határon túli és távolabb élő – néptánc- és népzenekedvelőket hívjuk Budapestre egy örömteli közös táncra. Főként táncpárokat, szólistákat, kisebb baráti társaságokat várunk.

A program helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna, küzdőtéri Nagyszínpad.

Időpontja: 2015. március 29. vasárnap, kora délután (később pontosítjuk)

 

 

A programot megelőzően, várhatóan 11.00 óra körül próbát is tartunk, de ennek részleteit a jelentkezőkkel a későbbiekben egyeztetjük.

A bemutatóban két táncot adunk elő improvizatív módon (a próbán nagyon egyszerű színpadra szerkesztés lesz). Idei tájegységünk Székelyföld, Felső Maros-mente. E tájegységen belül több falu táncát (Vajdaszentivány, Marossárpatak, Péterlaka, stb… ) is járhatják a résztvevők, mindenki kedve, tudása szerint táncolhat. Akkor sem lesz gond, ha e területen kívüli székely anyagot táncoltok, lehet pl. Sóvidék, Nyárád-mente…  A zenészeknek ugyanezen anyagból kell készülni. A zenei összeállítást az érdeklődőknek előre megküldjük legalább két héttel a rendezvény előtt. Kérjük, hogy lehetőség szerint népviseletet mindenki hozzon magával, vagy próbáljon Budapesti ismerősöktől szerezni. Korlátozott mennyiségű népviseletet az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület is tud biztosítani…

A Minden Magyarok Táncára jelentkezni kell, mert szeretnénk előre ismerni a várható létszámot. Kérjük, hogy március 15-ég jelezzetek a vissza a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre! A jelentkezésben adjátok meg neveteket, országotokat (esetleg együttest, ahol táncoltok) és az e-mailes elérhetőségeteket! Szükség szerint egyéb kérést, információt is közölhettek.

Szeretettel várunk benneteket!

Élő Forrás Hagyományőrző EgyesületTáncház Egyesület

                      Kovács Norbert Cimbi   Berán István

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes