Hidakfórum

 

Kategóriák

EFOP

EFOP-1.3.5-16-2016-00092

EFOP

Közhasznúsági jelentés

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Honvédő Szandra

szandra99@gmail.com

Tel.: 06-88-220-156

06-20-369-0667

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Notice: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

 

 

 

Az előadások közönsége főként a helyi iskolák diákjaiból, pedagógusaiból, családokból szerveződött, de mindenütt jelen voltak az idősebb korosztály képviselői is.

 

A műsorok interaktív módon, beszélgetve, ismereteket átadva kalauzolták végig a nézőket a magyar tánc világán, miközben megismerkedhettek a népi hangszerekhangzásával, a népviseletekkel, az egyes táncos tájegységekre jellemző szokásokkal.  Megható volt a közönségtől áradó szeretet, mely az egyik előadás alkalmával hosszú percekig tartó, felállással is hangsúlyozott vastapssal nyilvánult meg.

 

 

 

A bemutatókat követően a nézőkkel közös táncházat tartottak az Együttes tagjai, melynek során több tájegység tánclépéseit, népi játékait is megismerték a táncos kedvűek.

 

A program sok új barátságot hozott az Együttesnek. A szervezők jelezték, hogy szeretnék ezeket a barátságokat újabb együttműködések keretében erősíteni.

 

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes