Hidakfórum

 

Mediawave videók

Hírcsatorna

EFOP

Kapcsolat

 

Kovács Norbert Cimbi

cimbi@iplus.hu

Iroda: Boros Oszkár

eloforras@iplus.hu

Tel.: 06-88-220-156

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

8494 Kiscsősz,
Kossuth u. 47.


Warning: Use of undefined constant DS - assumed 'DS' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hidakfor/public_html/templates/siteground-j16-43/html/com_content/article/default.php on line 15

Gyümölcsöző együttműködés a Herman Ottó Intézettel

 

A program időpontja: 2016. május 10.

A program helyszíne: Budapest

A program szervezője: Herman Ottó Intézet, Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

Érintettek létszáma: 500 fő

 

A közelmúltban került megrendezésre a Herman Ottó Napok című rendezvénysorozat, melynek több állomása is összekapcsolódott Egyesületünk tevékenységével. A budapesti Herman Ottó Intézet a környezeti értékek védelmét, a környezettudatos életmódot helyezi munkája fókuszába. Ehhez a célhoz jól illeszkedik a hagyományápolás, hiszen a régi emberek harmóniában éltek a természettel és a kultúra sok szelete éppen ezekre az értékekre alapul.

A Herman Ottó Napok első napján az Intézet székhelyén megrendezett konferencián és ismeretterjesztő programon vettünk részt. Az Élő Forrás által felállított sátorban népi játékokkal, táncházi fotókkal, régi használati tárgyakkal találkoztak a környék iskoláinak tanulói, akiket csoportokban szállítottak a rendezvényre. A régi értékekkel való ismerkedés során a gyerekek láthatták a sajt készítés fortélyait is. A program egy-egy csoportnál háromnegyed órán át tartott. A rendhagyó tanóra végéről a közös néptánc sem maradhatott el. A sátrunk mellett racka birkáinkat és kecskéinket simogathatták a gyerekek.

 

A konferencia nyitásaként azt a megtisztelő feladatot kaptuk, hogy magyar férfitáncokkal szórakoztassuk a megjelent nagy létszámú szakmai érdeklődőt és magát Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert.

 

A Herman Ottó Intézet viszonzásként ellátogatott devecseri rendezvényünkre, a Bakony-Somló Népművészeti Találkozóra, ahol környezetismereti játékokkal, kvízekkel, feladatlapokkal fogadták a fesztivál vendégeit, ezzel is különleges színt adva a rendezvény szakmai programjának.

 

Partnerek, támogatók

 

A kiadvány a Földművelésügyi Minisztérium

és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült. 

 

  

Nemzeti Együttműködési Alap

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Forgórózsa Népművészeti Központ

 

www.csurdongolo.org

Kapuvár Néptáncegyüttes